Elk jaar organiseert KVH een individuele kür wedstrijd voor pupillen, aspiranten, midi’s en maxi’s. Bij voldoende ruimte mogen ook KNSB-rijders en NK-rijders meedoen. Klik hier voor meer informatie over wat bokalen wedstrijden inhouden.

De KVH bokaal betreft een KNSB-wedstrijd, welke is opengesteld voor alle Nederlandse kunstschaatsverenigingen. De rijders van KVH hebben voorrang bij plaatsing op andere deelnemers.

De puntentelling geschiedt volgens de uitleg in de specifieke bepalingen.  Bij de wedstrijd is één officieel aangewezen KNSB jurylid aanwezig. Het jurypanel wordt aangevuld met twee juryleden, die KVH levert. Er wordt gejureerd volgens een blind jurysysteem, zodat de rijders pas na afloop van de wedstrijd de uitslag krijgen te horen. Er wordt gejureerd op techniek, transities en performance.

Klik hier voor de verslagen en uitslagen van eerdere edities van de KVH Bokaal.