18/19 februari KNSB-CUP finale

 


Op 18-19 februari werd in Heerenveen de finale van de KNSB-cup gereden, waarvoor maar liefst 8 rijders van KVH zich hadden geplaatst. Daarbij werd Jildou van Vliet kampioen in de categorie Teens!!!!
Super gedaan en gefeliciteerd :hollandschmink:

 

Daarnaast hebben Marco Frerichs en Jeffrey Dral beiden een zilveren plak binnengesleept bij de Teens heren (Marco) en bij de Novice B heren (Jeffrey). Verder is Tim Gebe 3de geworden bij de Teens B heren, Kay Groen 4de bij de mini’s heren (maar het had niet veel gescheeld of hij stond ook op het podium), Isabel Dubbeld 6de bij de mini’s en Merel Gebe en Isabel Meijer 9de bij de debs B (Merel) en proms B (Isabel). Ook jullie allemaal van harte gefeliciteerd met deze fantastische resultaten.

De afgelopen tijd heeft Jeffrey verschrikkelijk last gehad van een scheenbeen blessure, waardoor hij een moeilijke trainingsperiode heeft moeten doorstaan. Lees hoe Jeffrey persoonlijk zijn kür heeft ervaren: “Mijn eerste sprong, de Lutz, ging vandaag super! Daarna sprong ik, tot mijn grote verbazing, een grote dubbele Flip gevolgd door een dubbele Spot. De Spot bevatte helaas wel een klein landingsfoutje waardoor ik zelf niet zo goed weet of ie is geteld. Ik denk van niet. Daarna landde ik mijn dubbel Rietberger en ging ik zo snel als ik kon mijn overgesprongen wagenpirouette in. Zo stom als ik ben stopte ik al na drie draaien waardoor ik daar wel een paar puntjes heb laten liggen. Daarna sprong ik mijn dubbel Salchow-oiler-dubbel Rietberger. Mijn passenserie was een beetje wankel door wat nervositeit maar ik ben niet gevallen. Mijn tweede dubbel Flip uit een Ina Bauwer heb ik gesprongen als een enkele. Mijn timing was even niet zoals hij moest zijn. Daarna ben ik gevallen bij mijn dubbele Spot. Ik stond op en sprong even later mijn Axel. Het laatste element van mijn kür, een combinatie pirouette, ging niet verkeerd. Het ging wel, om het zo te zeggen.”


Voor Jildou kraaide de haan op zondagochtend al om 05:00 uur. Tanden gepoetst, spullen in de auto en op weg met de hele familie naar Heerenveen. In hun enthousiasme waren ze goed op tijd en arriveerde als auto nummer 2 op de parkeerplaats van het Thialf in Heereveen. Jildou was al snel de kleedruimte ingedoken en inmiddels had vrijwel de voltallige families plaats genomen op de tribune. Jildou startte als nummer 6 en reed een perfecte kür. Ze kwam op nummer 1 terecht en hield die positie ook vast. Achteraf bleek dat haar zweefstand was afgekeurd om nog duistere redenen, dus was het helemaal een prestatie!

 

Na de prijsuitreiking werden alle resultaten van de KVH’ers allemaal uitbundig gevierd met zelfs……… champagne!