1ste selectie KNSB/B

1ste selectie KNSB/B

Dat de animo voor het kunstrijden de afgelopen jaren is gegroeid bleek wel uit het enorme deelnemersveld bij de KNSB-B cup op 6 en 7 januari in Den Haag. Maar liefst 44 Proms B, 38 Teens B, 15 Debs B en ook vertegenwoordiging in alle categorieën wat heren betreft. De wedstrijd is hierdoor een enorme uitdaging geworden voor de deelnemers en ook voor de KNSB, want ze redden het niet om iedereen op één dag te laten rijden. De teens-b waren daarom op het laatst verschoven naar de vrijdag. Voor sommige rijders ontstond paniek, want de vrijdag viel nog wel in de kerstvakantie.

Van KVH deden mee:
Proms B: Isabel Meijer
Teens B: Lara de Koning, Kelly Jonckheere, Jolien Heddes, Miranda van Twisk en Tim Gebe
Debs B: Merel Gebe
Novice B: Jeffrey Dral

Voor Lara en Kelly was het de uitdaging om toch nog mee te kunnen doen ondanks hun vakantie. Lara had haar vlucht naar Amsterdam omgezet om een dag eerder te kunnen vertrekken. Echter door sneeuwstormen aldaar zat ze donderdagnacht nog altijd vast in Zwitserland, want de vlucht naar Amsterdam was gecanceld wegens het weer. Uiteindelijk kon zij het haar vliegticket naar Parijs omzetten en hoewel het spannend was of die vlucht wel zou gaan, redde ze het uiteindelijk toch om naar Parijs te vliegen. Daar werd ze in het holst van de nacht met de auto opgehaald om uiteindelijk direct door naar Den Haag te gaan. Zonder licentie, die lag nog bij haar thuis, maar met speciale toestemming kon Lara dan toch nog starten.

Vervolgens had Kelly op eigen houtje het voor elkaar gekregen om eerder van vakantie terug te komen en zonder inschrijving toch nog deel te nemen en mocht ze als laatste in de categorie starten.

De Teens-lady’s zijn uiteindelijk allen gestart, echter Jolien had weer andere opstartproblemen, want haar muziek startte niet. Als reserve cd had zij haar mp3-speler meegenomen, maar die paste niet. Uiteindelijk reed Jolien op de muziek van Lara en dat ging redelijk goed, totdat zij de tijd uit het oog verloor bij een zweefstand en zo lang doorging dat ze met een harde knal tegen de boarding aanreed. Bij de prijsuitreiking bleken alle dames ondanks alle commotie nog behoorlijk goed gepresteerd te hebben. Miranda eindigde van alle KVH’ers als hoogste met een 18de plaats, Lara 19de, Jolien 31ste en Kelly 32ste.

Isabel beet het spits af op de zaterdag en reed een prima kür en eindigde als 16de van de 44.

Tim sprong een paar prima axels, maar had een paar sterke heren als tegenstanders en eindigde als 4de.

Merel was superblij nadat ze klaar was, want alle drie de dubbels had zij goed gesprongen en met een 8ste plek had ze prima gepresteerd.

Ook Jeffrey reed zoals hij kon en pakte net niet de eerste plaats, maar met een tweede plaats had hij een prima prestatie neergezet.

Allen gefeliciteerd en succes bij de volgende selectiewedstrijd op 5 februari in Utrecht.

Klik hier voor de protocollen.