Informatie en aanmelden recreanten

Bij KVH kunt u van eind september tot aan de zomervakantie schaatsen! Wij starten weer met nieuwe beginnersklassen voor jeugd, tieners en volwassenen

Bij KVH is het voor iedereen mogelijk om lessen te volgen: jongen, meisje, man of vrouw. Of je nu 4, 14 of 64 bent, of je nog nooit hebt geschaatst of juist al heel goed kan schaatsen. Bij KVH worden de groepen naar leeftijd en niveau ingedeeld:

 • Jeugd 4-12 jaar: Op dinsdagmiddag en zaterdagmorgen zijn er jeugdlessen. Tijdens de trainingen wordt er tevens gescout voor kinderen die aanleg hebben voor het kunstrijden en mogelijk plaats kunnen nemen in de brugklas. Dit ter voorbereiding op de wedstrijdgroep. Echter minstens zo belangrijk is de inzet en enthousiasme van de rijder. Mocht uw kind in de toekomst graag wedstrijden willen gaan rijden, dan is het handig om twee keer in de week te gaan schaatsen en geef de wens van uw kind ook aan bij het bestuur, zodat wij hier alvast rekening mee kunnen houden. Dit kan al vanaf het krabbelaarsniveau!
 • Tieners 12-20 jaar: Op dinsdagavond, zaterdagavond (winterseizoen, zaterdagmiddag zomerseizoen) en zondagavond zijn er lessen voor tieners. Wij hebben speciale tieners groepen, omdat we beseffen dat tieners graag met elkaar willen schaatsen. De tieners pakken doorgaans de techniek ook sneller op dan de jeugdige rijders, zodat ook de les een speciale aanpak vraagt. Daarnaast willen zij meer uitdaging. Ook daar wordt rekening mee gehouden door meer aandacht aan sprongen en pirouettes te besteden. Het is overigens geen enkel probleem als de tiener in het geheel nog niet kan schaatsen. Wij verzorgen lessen van krabbelaars tot internationale wedstrijdrijder. Op zondagavond hebben we ook een groep tieners die naast techniektraining ook showtraining krijgen en meedoen aan showwedstrijden.
 • Volwassenen 18-65+ jaar: op dinsdagavond, zaterdagavond (winterseizoen, zaterdagmiddag zomerseizoen) en zondagavond zijn er lessen voor volwassenen. Kunstrijden is een sport wat beoefend kan worden tot op hoge leeftijd, mits je rekening houdt met je leeftijd. Helaas wordt de sport in Nederland nog steeds beschouwd als een ‘jonge meisjes’ sport. Echter kunstrijden behoort tot de moeilijkste sporten ter wereld en is zelfs geschikter voor jongens/mannen als voor meisjes/vrouwen, omdat de sport veel kracht vraagt bij sprongen. Bij kunstrijden komt techniek, kracht, lenigheid en durf om de hoek kijken. Wij hebben inmiddels een grote groep volwassenen, waaraan enkelen ook meedoen aan wedstrijden. En met trots kunnen we zeggen dat we meerdere leden hebben die de 50 zijn gepasseerd!

Rooster Jeugd t/m 12 jaar:

 • dinsdag 16.00-17.00 uur IJS (recreanten en scout)
 • dinsdag 17.15- 18.45 uur IJS (bruggroep)
 • dinsdag 17.10-18.00 uur DANS EN BEWEGING(scout)
 • dinsdag 18.00-18.50 uur DANS EN BEWEGING(bruggroep)
 • donderdag 16.30-18.00 uur IJS (brug)
 • zaterdag 09.45-10.15 uur OFF-ICE (recreanten en brug/scout)
 • zaterdag 10.30-11.30 uur IJS (recreanten en scout)
 • zondag 18.30-19.30 uur IJS (brugklas,wedstrijd,tieners,adults)

Rooster Tieners (vanaf 12 jaar) en Volwassenen:

 • dinsdag 17.15 – 18.45 uur IJS (wedstrijdrijders)
 • dinsdag 19.00- 20.00 uur DANS EN BEWEGING (gevorderden)
 • dinsdag 19.00 – 20.00 uur IJS (beginners en gevorderden en showrijden)
 • donderdag 16.30-18.00 IJS (scout,brugklas,wedstrijdrijders)
 • donderdag 18.15-19.00 OFF-ICE
 • zaterdag 17.00-17.45 uur OFF-ICE (beginners en gevorderden) *)
 • zaterdag 18.00-19.30 uur IJS (beginners, gevorderden en wedstrijdrijders) *)
 • zondag 17.30-18.30 uur IJS (brugklas/wedstrijd/tieners/gevorderden)
 • zondag 18.30-19.30 uur IJS (showrijden)

*) wordt in het zomerseizoen verplaatst naar zaterdagmiddag

Kosten:

Prijs per uur (leden)

 • Lespakket € 13,00
 • Losse les ijs € 14,00
 • Off-ice/dans en beweging/krachttraining  € 5,50
 • IJspatch € 7,50
 • Lidmaatschapskosten € 25,00 per jaar voor het hele schaatsseizoen (1 juli t/m 30 juni). De contributie omhelst inschrijving, gewestelijke afdracht, administratiekosten en het clubblad van KVH, alsmede deelname aan diverse evenementen en aan het showgala.

Van de penningmeester ontvangt u de factuur, waarop ook het maandbedrag staat indien u per maand zou willen betalen.

Het is belangrijk dat de rijders plezier beleven aan hun sport. Wij geven daarom iedereen altijd eerst de mogelijkheid tot een gratis proefles. Wel dient de rijder zich via dit contactformulier aan te melden.

AANMELDEN KVH LIDMAATSCHAP RECREANTEN

Let op: wedstrijdrijders dienen in te schrijven via deze link

Voornaam en achternaam*

 man vrouw

Geboortedatum*

Adres*

Postcode*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

E-mail*

Naam ouder/voogd (alleen indien aanmelding een minderjarige betreft)

Voorkeur lesmoment:

 (t/m 12 jaar) dinsdag IJS 16.00-17.00
 (t/m 12 jaar) zaterdag OFF-ICE 10.00-10.30
 (t/m 12 jaar) zaterdag IJS 10.15-11.15
 (vanaf 12 jaar) dinsdag IJS 19.00-20.00
 (vanaf 12 jaar) zaterdag OFF-ICE 17.00-17.30 *)
 (vanaf 12 jaar) zaterdag IJS 17.30-19.00 *)
 (vanaf 12 jaar) zondag IJS 17.30-18.30
 (vanaf 12 jaar) zondag IJS 18.30-19.30
*) Vanaf half maart op zaterdagmiddag

Op- of aanmerkingen en schaatservaring

 

Wij vinden het heel erg leuk dat u of uw kind zich wil aanmelden bij KVH (Kunstschaatsvereniging Hoorn). Wij hopen dat u en/of uw kind heel veel plezier zal gaan beleven aan de kunstschaatslessen en uiteraard er veel van gaat leren. Mochten er vragen zijn dan kunt u dat aangeven in het invulveld van de opmerkingen of contact opnemen via de mail Email ons of via het telefoonnummer 06-46391859.

Kleding: KVH biedt tegen een schappelijke prijs clubkleding aan, bestaande uit een broek en jasje met clublogo. Dit betreft speciale kunstschaatskleding van het merk Chloe Noel. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Het is niet verplicht om clubkleding te dragen. Wel adviseren wij de rijders een trainingspak (en/of andere makkelijk zittende kleding) aan te trekken. In de winter adviseren wij daarbij tevens een thermo legging en thermo shirt (te koop bij de Action). Daarnaast is het prettiger om meer laagjes te dragen (shirt/jasje/bodywarmer), dan een dikke jas. Bij een dikke jas wordt de bewegingsvrijheid belemmert en bij meer laagjes kan er sneller een laagje uit of aangetrokken worden. Naast de kleding is het dragen van handschoenen verplicht (bij voorkeur dunne handschoenen). Verder adviseren wij u om nog te denken aan dunne (lange) sokken aan de voeten (in ieder geval niet te dik en geen kleine sokjes). Tot slot zijn sjaals verboden tijdens de lessen en dient lang haar in een staart te worden gedragen!

Schaatsen: Goede, stevige kunstschaatsen zijn zeer belangrijk omdat dat essentieel is om de techniek (kantrijden) onder de knie te krijgen. Slechte schaatsen geeft hetzelfde effect als tennissen met een badminton racket. Een goede kunstschaats biedt rondom de voet en enkel voldoende stevigheid maar is toch soepel genoeg om goed te kunnen bewegen. Verder is het ijzer hol geslepen, heeft het ijzer een lichte bolling en heeft het puntjes aan de voorzijde. Voor een proefles kunt u eenmalig gratis schaatsen huren bij onze vereniging (indien beschikbaar). Daarna rekenen wij € 5,- schaatshuur per keer.

Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn

Bezoekers van ijsbaan De Westfries parkeren de eerste vier uur gratis. Na de eerste vier uur geldt het dagtarief. Het parkeren kent wel een nieuwe handeling: u moet bij de parkeerautomaat doorgeven hoe lang u parkeert. Ook als u korter parkeert dan vier uur moet u dit aangeven.

Parkeerapp

Gebruikers van een parkeerapp kunnen deze ook gebruiken om hier te parkeren en om aan te geven hoelang u parkeert