Informatie en aanmelden recreanten

Bij KVH kunt u van eind september tot juni schaatsen! Wij starten weer met nieuwe beginnersklassen voor jeugd, tieners en volwassenen

Bij KVH is het voor iedereen mogelijk om lessen te volgen: jongen, meisje, man of vrouw. Of je nu 4, 14 of 64 bent, of je nog nooit hebt geschaatst of juist al heel goed kan schaatsen. Bij KVH worden de groepen naar leeftijd en niveau ingedeeld:

 • Jeugd 6-12 jaar: Op dinsdagmiddag en zaterdagmorgen zijn er jeugdlessen. Tijdens de trainingen wordt er tevens gescout voor kinderen die aanleg hebben voor het kunstrijden en mogelijk plaats kunnen nemen in de brugklas. Dit ter voorbereiding op de wedstrijdgroep. Echter minstens zo belangrijk is de inzet en enthousiasme van de rijder. Mocht uw kind in de toekomst graag wedstrijden willen gaan rijden, dan is het handig om twee keer in de week te gaan schaatsen en geef de wens van uw kind ook aan bij het bestuur, zodat wij hier alvast rekening mee kunnen houden. Dit kan al vanaf het krabbelaarsniveau!
 • Tieners 12-20 jaar: Op dinsdagmiddag, dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend zijn er lessen voor tieners. Wij hebben speciale tieners groepen, omdat we beseffen dat tieners graag met elkaar willen schaatsen. De tieners pakken doorgaans de techniek ook sneller op dan de jeugdige rijders, zodat ook de les een speciale aanpak vraagt. Daarnaast willen zij meer uitdaging. Ook daar wordt rekening mee gehouden door meer aandacht aan sprongen en pirouettes te besteden. Het is overigens geen enkel probleem als de tiener in het geheel nog niet kan schaatsen. Wij verzorgen lessen van krabbelaars tot internationale wedstrijdrijder. Op zondagavond hebben we ook een groep tieners die naast techniektraining ook showtraining krijgen en meedoen aan showwedstrijden.
 • Volwassenen 18-65+ jaar: op  dinsdagmiddag, dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend zijn er lessen voor volwassenen. Kunstrijden is een sport wat beoefend kan worden tot op hoge leeftijd, mits je rekening houdt met je leeftijd. Helaas wordt de sport in Nederland nog steeds beschouwd als een ‘jonge meisjes’ sport. Echter kunstrijden behoort tot de moeilijkste sporten ter wereld en is zelfs geschikter voor jongens/mannen als voor meisjes/vrouwen, omdat de sport veel kracht vraagt bij sprongen. Bij kunstrijden komt techniek, kracht, lenigheid en durf om de hoek kijken. Wij hebben inmiddels een grote groep volwassenen, waaraan enkelen ook meedoen aan wedstrijden. En met trots kunnen we zeggen dat we meerdere leden hebben die de 50 zijn gepasseerd!

LET OP !! De tijden en blokken die hieronder staan aangegeven kunnen veranderen in het zomerseizoen die vanaf half maart ingaat. Ook kunnen de blokken reeds vol zijn, dan werken wij met een wachtlijst. Voor meer informatie graag een mail sturen naar info@kvhoorn.nl.

Rooster Jeugd t/m 12 jaar:

 • dinsdag 16.00-17.00 uur IJS 
 • dinsdag 17.15- 18.15 uur Dans & bewegen
 • zaterdag 08.30-09.15 uur IJS 

Rooster Tieners (vanaf 12 jaar) en Volwassenen:

 • dinsdag 16.00 – 17.00 uur IJS
 • dinsdag 18.00 – 18.45 uur Off-ice
 • dinsdag 19.00 – 20.00 uur IJS
 • donderdag 18.00 – 19.00 uur IJS
 • zaterdag  8.30 – 10.00 uur IJS

Kosten:

Prijs per uur (leden nemen minimaal 1 les per week af tijdens het winter schaatsseizoen eind september t/m half maart)

 • Lespakket € 15,00
 • Off-ice/dans en beweging/krachttraining  € 5,50
 • Lidmaatschapskosten € 25,00 per jaar (1 juli t/m 30 juni). De contributie omhelst inschrijving, gewestelijke afdracht KNSB en administratiekosten, alsmede deelname aan diverse evenementen en aan het showgala.

Van de penningmeester ontvangt u de factuur, waarop ook het maandbedrag staat indien u per maand zou willen betalen.

Het is belangrijk dat de rijders plezier beleven aan hun sport. Wij geven daarom iedereen altijd eerst de mogelijkheid tot een gratis proefles, zie aanmelden gratis proefles.

AANMELDEN KVH LIDMAATSCHAP RECREANTEN

Wij vinden het heel erg leuk dat u of uw kind zich wil aanmelden bij KVH (Kunstschaatsvereniging Hoorn). Wij hopen dat u en/of uw kind heel veel plezier zal gaan beleven aan de kunstschaatslessen en uiteraard er veel van gaat leren.

Als u lid wil worden of nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen via de mail Email ons of via het telefoonnummer 06-46391859.

Kleding: KVH biedt tegen een schappelijke prijs clubkleding aan, bestaande uit een broek en jasje met clublogo. Dit betreft speciale kunstschaatskleding van het merk Chloe Noel. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Het is niet verplicht om clubkleding te dragen. Wel adviseren wij de rijders een trainingspak (en/of andere makkelijk zittende kleding) aan te trekken. In de winter adviseren wij daarbij tevens een thermo legging en thermo shirt (te koop bij de Action). Daarnaast is het prettiger om meer laagjes te dragen (shirt/jasje/bodywarmer), dan een dikke jas. Bij een dikke jas wordt de bewegingsvrijheid belemmert en bij meer laagjes kan er sneller een laagje uit of aangetrokken worden. Naast de kleding is het dragen van handschoenen verplicht (bij voorkeur dunne handschoenen). Verder adviseren wij u om nog te denken aan dunne (lange) sokken aan de voeten (in ieder geval niet te dik en geen kleine sokjes). Tot slot zijn sjaals verboden tijdens de lessen en dient lang haar in een staart te worden gedragen!

Schaatsen: Goede, stevige kunstschaatsen zijn zeer belangrijk omdat dat essentieel is om de techniek (kantrijden) onder de knie te krijgen. Slechte schaatsen geeft hetzelfde effect als tennissen met een badminton racket. Een goede kunstschaats biedt rondom de voet en enkel voldoende stevigheid maar is toch soepel genoeg om goed te kunnen bewegen. Verder is het ijzer hol geslepen, heeft het ijzer een lichte bolling en heeft het puntjes aan de voorzijde. Enkele goede schaatsmerken/typen zijn Risport RF4, Risport Etoile, Jackson Freestyle, Wifa Goldstar, Edea en Graf. Zie ook Welke schaatsen?

Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn

Bezoekers van ijsbaan De Westfries parkeren de eerste vier uur gratis. Na de eerste vier uur geldt het dagtarief. Het parkeren kent wel een nieuwe handeling: u moet bij de parkeerautomaat doorgeven hoe lang u parkeert. Ook als u korter parkeert dan vier uur moet u dit aangeven.

Parkeerapp

Gebruikers van een parkeerapp kunnen deze ook gebruiken om hier te parkeren en om aan te geven hoelang u parkeert