Beste rijder,

Binnenkort staat jouw eerste LTS-test voor de deur. Wat kan je verwachten en wat wordt er van jou verwacht?

Bij KVH werken we met de LTS- trainingsmethode. Omdat we de voortgang van onze rijders willen blijven volgen en de rijders training op het juiste niveau te kunnen geven is het noodzakelijk dat de trainingsmethode op een paar momenten wordt getoetst. Ook is het voor de rijder een stimulans om het maximale uit de kunstrijsport te halen.

De LTS-testen worden door KVH tijdens de lessen georganiseerd. Er zijn dan ook geen extra kosten aan verbonden. De trainer bepaalt op grond van technische vorderingen wanneer een rijder een bepaalde test kan af leggen. Jouw trainer geeft jou op voor de test en tijdens de testdagen wordt de LTS-test afgenomen door onze trainster Esperanza

Er zijn in totaal 9 LTS-testen.

Hoe verloopt zo’n test?

Zoals aangegeven worden de testen tijdens de les afgenomen. Het is niet nodig om speciale kleding te dragen voor de testen. De normale trainingskleding volstaat prima.

Degenen die gaan testen worden bij elkaar geroepen voor de betreffende af te leggen test. Dan worden eerst de oefeningen van de test nog even met je doorgenomen. Vervolgens gaan jullie om de beurt een oefening van de test afleggen. Nadat alle oefeningen zijn uitgevoerd krijg je direct te horen of je wel of niet geslaagd zijn voor de test.

Tijdens een LTS-testdag mag je maximaal op voor twee testen. Mocht je onverhoopt zakken, dan mag je bij de volgende LTS-testdag opnieuw op voor dezelfde test. Hoewel we graag de garantie zouden willen geven, dat je slaagt, is dat helaas nooit zeker. In principe kan je slagen, daarom geeft de trainer jou ook op. Tijdens zo’n test spelen echter zenuwen ook altijd een rol.

Als er nog vragen zijn, schroom dan niet en stel ze aan je trainer.

Heel veel succes !