Inschrijven wedstrijdrijders
De wedstrijdgroepen trainen vanaf eind september tot eind juni op de ijsbaan in Hoorn. Daarnaast worden in de zomermaanden trainingen en trainingskampen elders aangeboden. De wedstrijdrijders krijgen ijstrainingen aangeboden waarin MIF (Moves in the Field) en kürtrainingen zijn geïntegreerd. Voor de rijders wordt een choreografieschema gemaakt, waarbij ieder privétraining krijgt voor opbouw en uitwerking van de kür. Verder krijgen de wedstrijdrijders droogtrainingen waarin techniek (off-ice), krachttraining, conditie en de Vertimax zijn opgenomen. Tenslotte krijgen zij dans en bewegingslessen in een speciale ruimte op de ijsbaan in Hoorn.
LET OP : DE ONDERSTAANDE LESTIJDEN EN BLOKKEN KUNNEN VERANDEREN IN DE ZOMERPERIODE DIE VANAF HALF MAART INGAAT!
LESBLOKKEN WEDSTRIJDRIJDERS: Er kan alleen op complete dagblokken worden ingetekend, ook als er voor wordt gekozen om geen off-ice/dans en beweging/conditie/-krachttraining te volgen! Voor wedstrijdrijders die tevens willen showrijden geldt dat de complete zondagtraining geldt als één training. Hierbij het lesrooster:
- dinsdag blok 1 : 16.00-17.00 IJS en 17.15-18.15 DANS EN BEWEGING (scout/recreanten)
- dinsdag blok 2: 16.00-17.00 DANS EN BEWEGING en 17.15-18.45 IJS (Wedstrijd incl. M cat)
- donderdag: 16.30-18.00 IJS en 18.15-19.00 OFF-ICE (Scout/brugklas/wedstrijd)
- vrijdag: 16.30-18.00 IJS en 18.15-19.00 OFF-ICE (Scout/brugklas/wedstrijd)
- zaterdag: 10.15-11.45 IJS (scout/recreanten/wedstrijdrijders/brugklas)
- zondag: 17.30-19.00 IJS (Wedstrijd/tieners/adults)
- zondag: 19.00-19.30 IJS (Showrijden kwartet of kleine groep)
PRIVE-TRAINING EN CHOREOGRAFIE: Voor privétrainingen (buiten de reguliere lessen) geldt dat er een patchprijs –ijshuur- (15 euro per uur) aan KVH moet worden betaald (dat zal via maandelijkse facturen gebeuren), welke vooraf per mail aangegeven moeten worden bij penningmeester@kvhoorn.nl Daarnaast dient de trainer contant zelf afgerekend te worden. Voor choreografie behoeft geen extra patch (ijs) betaald te worden als de choreografie binnen het eigen lesblok valt. Wel dient de trainer contant zelf afgerekend te worden. Choreografieschema wordt in overleg met de rijders door de choreograaf gemaakt. Nota bene: de trainers zullen afwisselend op de groepen lesgeven en zullen niet op een vaste dag aan een vaste groep zijn verbonden. Bij absentie wordt de choreograaf cq privétrainer ingezet als KVH-trainer en vervalt de choreografie dan wel privé-training.
De inschrijfmogelijkheden zijn onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen. Zonodig zal door het bestuur een verschuiving van lesgroepen gaan plaatsvinden.
INSCHRIJVEN SCOUTGROEP, BRUGKLAS, WEDSTRIJDRIJDERS : GRAAG EEN MAIL NAAR info@kvhoorn.nl.
Mochten er vragen zijn dan kunt u contact opnemen via de mail of via het telefoonnummer 06-46391859.
De wedstrijdrijders worden naar niveau en leeftijd ingedeeld:
Scoutklas t/m 7 jaar: starters: In de scoutgroep zitten jonge kinderen, die net begonnen zijn, maar wel potentie hebben. Zij zijn nog bezig met de basis en worden gescout door de trainers. De scoutgroep traint minimaal 2x per week en krijgt tevens off-ice. Zij doorlopen versneld de LTS-methode. De doelstelling is om aan het eind van het seizoen de LTS-level 3 te behalen en door te stromen naar de brugklas. Zo mogelijk doen zij mee aan wedstrijden in de categorie ‘starters’. Door de trainers wordt er gescout voor kinderen in de scoutklas en brugklas. Daarnaast kunnen ouders de wens van hun kind om wedstrijden te gaan rijden doorgeven aan trainers of bestuur, zodat hier rekening mee kan worden gehouden.
Brugklas t/m 9 jaar: pupillen/aspiranten: In de brugklas zitten kinderen, die potentie hebben om door te stromen. Zij rijden wedstrijden in de categorie ‘pupillen’ of ‘aspiranten’ en zij worden voorbereid voor nationale wedstrijden en de KNSB-test MIF interbrons. Daarnaast krijgen zij versneld de LTS-methode (level 4 t/m 6) en tevens pirouette- en sprongtraining. De brugklas traint voor deelname aan recreantenwedstrijden en KNSB-testen. De brugklas traint minimaal 2x per week en krijgt tevens off-ice, dans en beweging en choreografie. Ze volgen het LTS-programma en trainen daarnaast aan MIF interbrons en sprongen. Zij doen mee aan recreantenwedstrijden. Doelstelling is om aan het eind van het seizoen de KNSB-test MIF interbrons te hebben behaald en minimaal level 6 van de LTS-testen en zo mogelijk instaptest I voor doorstroom naar de mini’s en het KNSB-circuit.
Selectie KVH: In de selectie van KVH zitten de NK- en KNSB-rijders. Zij rijden in verschillende categorieën. Voor uitleg wat betreft de categorieën klik hier. Zij volgen zoveel mogelijk trainingen en doen mee aan wedstrijden, zowel regionaal als nationaal en internationaal.
Tieners/Adults wedstrijdgroep: De tieners/adults wedstrijdrijders trainen voor KNSB-testen en recreantenwedstrijden. Zij trainen minimaal 2x per week en krijgen off-ice, dans en beweging en choreografie aangeboden. De rijder kan bij trainer of bestuur aangeven dat hij/zij graag wedstrijden wil gaan rijden. Met de rijder wordt dan de mogelijkheden doorgenomen.
SCHAATSTRAININGEN: De wedstrijdgroepen trainen van eind september tot eind juni in Hoorn. De wedstrijdrijders kunnen individueel beslissen op door te trainen in de zomer. Zij kunnen patchen in Zoetermeer, Heerenveen, Leeuwarden, Alkmaar en Amsterdam (september) en kunnen meedoen aan zomerkampen in binnen- of buitenland. Klik hier voor het rooster waarop les wordt gegeven. Klik hier voor de prijzen en om in te schrijven.
DROOGTRAININGEN: Naast de ijstrainingen verzorgt KVH eveneens droogtrainingen. Het is namelijk minstens zo belangrijk om alvorens je de techniek op het ijs onder de knie krijgt om deze eerst ‘droog’ te trainen. Daarnaast is het belangrijk om evenwicht, stabiliteit en lenigheid te ontwikkelen. De droogtrainingen zijn gekoppeld aan de ijstrainingen.
- OFF-ICE TRAINING: Tijdens de off-ice training wordt er gewerkt aan houding en aan de techniek van bepaalde ‘moves’, sprongen en pirouettes. Hierbij wordt de juiste techniek aangeleerd en oefeningen gegeven om thuis te trainen. Hierdoor kan op het ijs sneller vooruitgang worden geboekt en kunnen blessures worden voorkomen.
- KRACHTTRAINING (STRENGHT): Om sprongkracht te kunnen ontwikkelen, waarbij niet alleen de beenspieren het werk moeten doen, maar het hele lichaam moet meespringen in de draai is het noodzakelijk om al op jonge leeftijd te starten met krachttraining. Dit gebeurt uiteraard niet in een sportschool of met gewichten, maar wel met bepaalde oefeningen. De oefeningen zijn door de hoofdtrainer in elkaar gezet en worden aan de wedstrijdgroepen en brugklas 1x per week met elkaar doorgenomen. Daarnaast krijgen de rijders de oefeningen mee voor thuis om deze enkele keren per week zelf door te nemen. Hierbij de oefeningen voor de wedstrijdrijders en voor de brugklas.
- VERTIMAX TRAINING: Voor de wedstrijdrijders is de Vertimax aangeschaft. De Vertimax is een trainingsapparaat, die geschikt is voor het verbeteren van de sprongkracht, snelheid en explosieve kracht. Daarnaast verhoogt het de stabiliteit van de rijder en levert het tot 6 keer meer spiervermogen op dan bij andere krachttrainingsvormen. Een kwartier op de Vertimax staat ongeveer gelijk aan 1 uur conditie training. Bij de off-ice trainingen wordt er steeds in kleine groepjes tegelijk mee op gewerkt.
- CONDITIETRAINING: Een kür van ongeveer 3 minuten vergt een enorm uithoudingsvermogen om deze van het begin tot het eind vol overgave en perfect uit te kunnen voeren. Met het huidige jurysysteem valt in het tweede deel van de kür zelfs extra punten te verdienen, juist omdat een kür rijden zo zwaar en veeleisend is. Tijdens de conditietraining wordt gewerkt aan de conditie, waarbij het accent ligt op explosiviteit wat nodig is tijdens het rijden van een kür.
- DANS EN BEWEGING: Tijdens dans en beweging wordt er gewerkt aan houding, evenwicht, souplesse, stabiliteit, lenigheid en expressie. De dans en beweging lessen zijn aangepast aan het kunstrijden en geheel gericht op de prestatie op het ijs. De lessen worden in de ijshal zelf gegeven in de combi kleed/dansruimte waarin KVH een prachtige spiegelruimte met balletbarre heeft kunnen realiseren. Dans en beweging wordt aansluitend aan de schaatsles gegeven.
CHOREOGRAFIE: De wedstrijdrijders worden ingeroosterd voor choreografie. De choreografie wordt gedurende een half uur gegeven tijdens de lessen van KVH. De muziek kan door de rijder worden uitgezocht of door de trainer van de rijder. Als de rijder de muziek zelf uitzoekt, wordt deze door de trainer bekeken op geschiktheid. De choreografie wordt bestempeld als een privétraining en de rijder dient zelf de choreograaf te betalen. Leden van KVH hoeven verder geen ijspatch te betalen. Gastleden dienen wel een ijspatch af te nemen. Door de technische commissie worden KVH-leden ingepland voor choreografie. Indien de choreograaf ingezet dient te worden als vervanging voor een reguliere trainer wordt de choreografieles verplaatst. Les gaat VOOR choreografie. Hoe lang het duurt om een kür in elkaar te zetten hangt onder meer af van de rijder zelf, hoe goed deze de kür kan onthouden. Het is daarom handig om de kür te filmen, zodat deze thuis geoefend kan worden. Ook is het handig dat de rijder thuis zelf op papier de kür uittekent en de elementen erbij schrijft waar deze uitgevoerd dienen te worden.
- RECREANTEN RIJDERS: Recreantenwedstrijdrijders rijden een kür van 2 minuten +/- 10 seconden.Voor een recreantenkür staat gemiddeld 4 choreografielessen van een half uur. Wel kan daarna af en toe nog een choreografieles worden ingepland voor ‘onderhoud’ van de kür, waarbij aanpassingen uitgevoerd kunnen worden.
- KNSB-CUP RIJDERS: Een kür voor rijders die deelnemen aan de KNSB neemt gemiddeld 6 choreografielessen van een half uur in beslag. De kür is langer en de elementen zijn ingewikkelder. Daarnaast dient de kür af en toe met een choreografieles worden onderhouden. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de rijder, mede in verband met de kosten.
- NK-RIJDERS: NK rijders hebben zowel een korte als een lange kür. Gemiddeld is 6 choreografielessen van een half uur nodig per kür om deze in elkaar te zetten. Daarna is regelmatig ‘onderhoud’ aan de kür nodig om deze mooier uit te kunnen voeren en om eventueel nieuwe elementen toe te voegen.
Kleding: KVH biedt tegen een schappelijke prijs clubkleding aan, bestaande uit een broek en jasje met clublogo. Dit betreft speciale kunstschaatskleding van het merk Chloe Noel. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.
Het is niet verplicht om clubkleding te dragen. Wel adviseren wij de rijders een trainingspak (en/of andere makkelijk zittende kleding) aan te trekken. In de winter adviseren wij daarbij tevens een thermo legging en thermo shirt (te koop bij de Action). Daarnaast is het prettiger om meer laagjes te dragen (shirt/jasje/bodywarmer), dan een dikke jas. Bij een dikke jas wordt de bewegingsvrijheid belemmert en bij meer laagjes kan er sneller een laagje uit of aangetrokken worden. Naast de kleding is het dragen van handschoenen verplicht (bij voorkeur dunne handschoenen). Verder adviseren wij u om nog te denken aan dunne (lange) sokken aan de voeten (in ieder geval niet te dik en geen kleine sokjes). Tot slot zijn sjaals verboden tijdens de lessen en dient lang haar in een staart te worden gedragen!
Schaatsen: Goede, stevige kunstschaatsen zijn zeer belangrijk omdat dat essentieel is om de techniek (kantrijden) onder de knie te krijgen. Slechte schaatsen geeft hetzelfde effect als tennissen met een badminton racket. Een goede kunstschaats biedt rondom de voet en enkel voldoende stevigheid maar is toch soepel genoeg om goed te kunnen bewegen. Verder is het ijzer hol geslepen, heeft het ijzer een lichte bolling en heeft het puntjes aan de voorzijde.
Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn
Bezoekers van ijsbaan De Westfries parkeren de eerste vier uur gratis. Na de eerste vier uur geldt het dagtarief. Het parkeren kent wel een nieuwe handeling: u moet bij de parkeerautomaat doorgeven hoe lang u parkeert. Ook als u korter parkeert dan vier uur moet u dit aangeven.
Parkeerapp
Gebruikers van een parkeerapp kunnen deze ook gebruiken om hier te parkeren en om aan te geven hoelang u parkeert
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!