Kempen Trophy 2012

 

Op 3 en 4 februari hebben Marco, Jildou en Didi van KVH meegedaan aan de Kempen Trophy 2012 in Turnhout (België).

Het was de 19de keer dat dit schaatsevenement werd gehouden. Ruim 140 deelnemers uit 16 verschillende landen streden onderling tegen elkaar voor een podiumplek.

De schaatshal in Turnhout was wat moeilijk te vinden en bleek een typisch Belgisch bouwwerk te zijn, saai, lelijk en slecht onderhouden van de buitenkant (een ouderlijke bron). Maar binnen wat het toch erg leuk met een grote kantine pal langs de lange kant van de baan waar het goed vertoeven was.


Woensdag is Marco al naar Turnhout vertrokken zodat hij nog wat kon trainen en aan de ijsbaan kon wennen. Donderdag heeft hij ook nog getraind samen met zijn trainer Joel Mangs. Donderdagavond was de loting.  Marco mocht het in zijn catagorie opnemen tegen, tegen Bob Rasschaert uit België, Daniel Holtkott uit Duitsland, Alex Bowker uit Ierland en Ian Ramsey uit Amerika. Marco trok het lootje met nummer 5. Dit houdt in dat hij vrijdag als 5de en dus als laatste mocht starten in zijn categorie.

Na een koude nacht in de Belgische bossen, was het voor Marco de dag van de wedstrijd. Nadat de andere rijders hun kür hadden gereden mocht Marco als laatste het ijs op om ook zijn kür te laten zien. Marco heeft met veel plezier en volle overtuiging gereden. Nadat hij had gereden, kreeg ook hij van de jury zijn punten te horen en wat bleek, Marco had de meeste punten (1. Nederland , 2. Duitsland, 3. USA, 4.  België en 5. Ireland).


De dag voor de wedstrijd van Marco waren Jildou en Didi ook in Turnhout aangekomen. Daarmee hadden ze gelukkig het slechte weer en wegen van vrijdag en zaterdag weten te ontlopen en waardoor deze dames op zaterdag goed geacclimatiseerd en getraind aan hun wedstrijd konden beginnen.

 


Didi moest al vroeg schaatsen en heeft het goed gedaan met een 15e plaats in het druk bezette internationaal veld.

 

 

 

 

 


Jildou zat in de tweede groep en mocht als 10e starten. Jildou heeft alles uit haar kür gehaald wat erin zat en alles ging goed op misschien een paar schoonheidsfoutjes na. Op het einde was het spannend of ze de tweede plaats kon vasthouden en nadat de score van de laatste rijdster op het beeld verscheen konden de armen de lucht in en was de tweede plaats zeker.

Nederland is van de 16 landen op de 2e plaats geëindigd. Klik hier voor de einduitslag.