Kennismakingslessen

 

Nieuwe sport? nieuwe uitdaging? Doe vrijblijvend mee aan onze kennismakingslessen en besluit daarna of je wel of niet lid wilt worden. Wij hebben speciale lesuren voor jeugd, tieners en volwassenen. Pak nu je kans, want we hebben nu een speciale actie: Volg 4 kennismakingslessen voor slechts € 25,00 euro en kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 5,00.

Bij KVH kan je schaatsen van eind september tot aan de zomervakantie toe !! De lessen voor beginners worden op de volgende dagen en tijden gegeven:

JEUGD (t/m 12 jaar) BEGINNERS:

  • dinsdag 16.00 – 17.00 uur
  • zaterdag 10.30 – 11.30 uur

TIENERS (vanaf 12 jaar) en VOLWASSENEN BEGINNERS:

  • dinsdagavond van  19.00 – 20.00 uur
  • zaterdagavond van 17:30 – 19:00 uur (vanaf eind maart verplaatst naar zaterdagmiddag)
  • zondagavond van    17.30 – 18.30 uur

U dient ZELF te zorgen voor kunstschaatsen. Het is hierbij belangrijk dat deze stevigheid bieden rondom de voet en enkel en de schaatsen geslepen zijn. Als kleding adviseren wij een trainingsbroek en vest en eventueel een bodywarmer. Handschoenen zijn verplicht.

AANMELDEN ACTIE: ‘KVH’ KENNISMAKINGSLESSEN

Voornaam en achternaam*

 man vrouw

Geboortedatum*

Adres*

Postcode*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

E-mail*

Naam ouder/voogd (alleen indien aanmelding een minderjarige betreft)

Voorkeur trainingsdag

Op- of aanmerkingen en schaatservaring

Kennismakingslessen gevolgd en nu?: Wij horen graag hoe u de  lessen heeft ervaren. Ook horen wij graag  of u of uw kind verder zal gaan met lessen of niet. In het geval u of uw kind verder wilt gaan met de lessen, verzoeken wij u vriendelijk om u aan te melden via het aanmeldscherm of via de mail.

Kleding: Wij adviseren u een trainingspak (en/of andere makkelijk zittende kleding) aan te trekken. Bij voorkeur met onder het jasje een shirt met lange mouwen voor het geval u het warm krijgt (dan kan het jasje uit). Handschoenen (bij voorkeur dunne handschoenen) en lang haar bij elkaar gebonden is verplicht tijdens de lessen. Verder adviseren wij u om nog te denken aan dunne (lange) sokken aan de voeten (in ieder geval niet te dik en geen enkelsokjes). Tot slot zijn sjaals verboden tijdens de lessen!

Schaatsen: Goede, stevige kunstschaatsen zijn zeer belangrijk omdat dat essentieel is om de techniek (kantrijden) onder de knie te krijgen. Slechte schaatsen geeft hetzelfde effect als tennissen met een badminton racket. Een goede kunstschaats biedt rondom de voet en enkel voldoende stevigheid maar is toch soepel genoeg om goed te kunnen bewegen. Verder is het ijzer hol geslepen, heeft het ijzer een lichte bolling en heeft het puntjes aan de voorzijde. Enkele goede schaatsmerken/typen zijn Risport RF4, Risport Etoile, Jackson Freestyle, Wifa Goldstar, Edea en Graf. Het is mogelijk om goede kunstschaatsen te leasen via KVH bij De Grim Sport. Wij hebben hier goede ervaringen mee en de lease is zeer betaalbaar, waarbij slijpen bij de prijs is inbegrepen en het omruilen van schaatsen voor een andere maat gratis is. Ook is het mogelijk om voor de kennismakingslessen voor € 5,- per keer kunstschaatsen te huren bij onze vereniging zelf.

Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn

Bezoekers van ijsbaan De Westfries parkeren de eerste vier uur gratis. Na de eerste vier uur geldt het dagtarief. Het parkeren kent wel een nieuwe handeling: u moet bij de parkeerautomaat doorgeven hoe lang u parkeert. Ook als u korter parkeert dan vier uur moet u dit aangeven.

Parkeerapp

Gebruikers van een parkeerapp kunnen deze ook gebruiken om hier te parkeren en om aan te geven hoelang u parkeert.