Kerstbokaal 2011

Kerstbokaal 2011


Op woensdag 28 december 2011 werd het Kerstbokaal georganiseerd door Ekijsa. De wedstrijd werd verreden in de Jaap Edenhal te Amsterdam. Namens KVH deden er vier deelnemers mee, verdeeld in twee categorieën. Lisa van Vliet schaatste in de recreanten 4 en Astrid Hughes, Michelle Dubbeld en Linda de Graaf kwamen uit in de aspirantengroep.

 

 


Lisa mocht als eerste haar kür laten zien aan de jury. Lisa schaatste op “My heart will go on” en liet een mooie en sierlijke kür zien. Haar twee tegenstanders ook, dus het was spannend wie er ging winnen.

 

 

Het deelnemersveld bij de aspiranten telde negen deelnemers. Tijdens het inrijden werd duidelijk hoe sterk de andere deelnemers waren. Er kwam een axel voorbij en een ingesprongen zitpirouette. Dat wordt hard werken dames om dit niveau te evenaren!


Voor Astrid was het nog even spannend of zij mee mocht doen, omdat zij problemen had met haar licentie. Tijdens het inrijden viel Astrid een aantal keer, maar tijdens de wedstrijd ging het prima. Haar zenuwen had ze niet helemaal onder controle, ze was haar lutz vergeten te springen.

 

 


Michelle had tijdens het rijden van haar kür helemaal geen zenuwen. Haar elementen waren netjes afgewerkt en ze liet een sterkte indruk achter. Michelle was na afloop heel blij dat haar stand-wisselpirouette gelukt was (ja, 6 draaien!).

 

 


Linda had voor de wedstrijd geen last van de zenuwen, maar op het ijs werden de zenuwen fataal tijdens haar combinatiesprong flip-riet. Ook haar zitpirouette was niet helemaal zuiver. De andere elementen gingen wel goed, waardoor ook zij tevreden het ijs afstapte.

 

 

De uitslag


Lisa is 3e geworden bij de recreanten 4. Michelle behaalde ook een knappe 3e plaats. Als het om punten was gegaan, dan had Michelle een gedeelte tweede plaats behaald, maar helaas was haar techniek minder hoog beoordeeld als de nummer 2 (de techniek is bij een gelijk puntenaantal doorslaggevend). Astrid behaalde de 6e plaats en Linda werd 7e.

 

Dames, goed gedaan! Geef jouw beker een mooi plaatsje en op naar de volgende wedstrijd.