Nederlands Kampioen

marco 4-kantMarco Frerichs is bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in de categorie Debs heren Nederlands Kampioen geworden. Wij zijn uiteraard zeer trots op Marco en zijn prestatie. Hieronder het stuk uit de krant ‘Hollands Kroon’:

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden, dat onlangs in Dordrecht werd gehouden, beten de ‘debs’ het spits af. Bij de jongens ging de strijd tussen Marco Frerichs (12) uit Anna Paulowna en Lennart Marck. Uiteindelijk trok Frerichs met een minimaal verschil aan het langste eind en mag zich daarmee Nederlands Kampioen noemen. Een prima prestatie van de kunstrijder uit de polder.

Frerichs (KVH) mocht als eerste rijder starten tijdens het kampioenschap. Bij de dubbele ‘salchow’ spring hij niet goed weg waardoor zijn hele combinatie niet goed uit de verf kwam. Vervolgens deed hij echter een goede dubbele spot en een enkele axel. De jury beloonde hem daarmee met 15.11 punten en dat was voldoende om de eerste plaats in de korte kür te behalen.

Lennart Marck (KVS) opende goed met een enkele axel. Ook hij sprong bij de dubbele flip niet goed weg waardoor deze halverwege bleef steken. Hij koos vervolgens voor een eenvoudiger combinatie van een enkele lutz met een enkele rittberger. Met een enthousiaste presentatie scoorde hij 13.81 en bleef hij niet ver verwijderd van Frerichs.

Na de lange kür onstond enige verwarring omtrent de punten. In eerste instantie leek Lennart Marck (KVS) er met de winst vandoor te gaan, maar uiteindelijk was het toch Marco Frerichs (KVH) die het goud mee naar huis mocht nemen.

Marck won weliswaar de lange kür, maar kon de achterstand die hij opliep in de korte kür daarmee niet inlopen. Hij probeerde twee keer een dubbele rittberger en een dubbele flip, waarvan de laatste goed uit de verf kwam. Samen met de korte kür bracht hem dit tot een score van 37.07 punten. Frerichs ging daar echter net overheen met 37.28 punten.

Frerichs liet, op muziek van Eye of the Tiger en Cars, niet alles zien wat hij kon. Hij viel bijvoorbeeld met de dubbele spot. Verder liet hij een aantal enkele sprongen zien en probeerde hij een dubbele salchow en een dubbele rittberger. Dat bracht hem uiteindelijk toch tot de winnaar in het klassement over twee onderdelen. Een prestatie van formaat.

marcofrerichs1

marcofrerichs3