Peerd van Ome Loeks 2011

Maar liefst 13 toppers van KVH zijn zaterdag 12 november naar Groningen afgereisd om bij KCG hun wedstrijdkür te rijden. Bij de mini’s A hebben Isabel Dubbeld, Roxy Janssen en Novali Jaski hun kür prima gereden. Isabel is 3e geworden met 8,25 punt, Roxy 5e met 7,75 punt en Novali eindigde op de 8e plaats met 7,25 punt.

Romy van der Heijden, Kay Groen en Lisa Jansen kwamen uit in de mini’s B. Romy en Lisa eindigden op een gedeelde 7e plaats met 7,50 punt en Kay op een 10e plaats met ook 7,50 punt (rara hoe kan dat? De eerste die dat goed in onderstaande opmerkingen weet uit te leggen krijgt van mij een gevulde of roze koek).

Jildou van Vliet had bij de Teens maar liefst 14 tegenstanders om in punten te verslaan. Jildou reedt haar country-kür dan ook voortreffelijk met alle sprongen dubbel uitgevoerd. Jildou vond de moeilijkste sprong in haar kür de dubbele dubbele rietberger, maar ook die sprong voerde ze probleemloos uit. Helaas werden al deze dubbele sprongen niet in klinkende punten uitbetaald, maar Jildou eindigde toch op de 2e plaats en daar was ze hardstikke blij mee.

Bij de gecombineerde wedstrijd van de heren Teens en Teen B kwamen Tim Gebe en Marco Frerichs voor KVH uit. Tim had erg veel zin in deze wedstrijd omdat hij in de laatste trainingen de dubbel spot, dubbele rietberger en de dubbel salchow sprong. Alleen tijdens de laatste training van deze sprongen verrekte Tim zijn lies waarvan hij tijdens de uitvoering van zijn kür zichtbaar last had. Tim eindigde als laatste van de 5 deelnemers. Marco reed zijn kür perfect, maar het niveau met de andere deelnemers bleek toch te groot. Marco eindigde op de 4e plaats.

Kelly Jonkheere, Miranda van Twisk en Lara de Koning reden hun kür in de Teens B. Miranda was die dag niet lekker maar had toch het karakter van een topsporter om naar Groningen af te reizen om haar kür te rijden. Desondanks eindigde Miranda als laatste op de 16e plaats. Kelly reed haar kür ook prima en eindigde op de 13e plaats. Lara voerde alle sprongen in haar kür dubbel uit (als één van de weinigen), maar dat resultaat leverde “maar” een 8e plaats op.

Uiteindelijk reed Merel Gebe haar kür in de Debs B. Merel voerde haar kür vlekkeloos uit, totdat…..ze even de draad kwijt was en de inzet voor de dubbele Salchow niet overtuigend was waardoor ze viel, maar de rest van haar sprongen waren prima en dubbel uitgevoerd. Merel eindigde, ondanks de overige dubbele uitgevoerde sprongen, op een teleurstellende 4e plaats.

Al met al zagen de deelnemers en hun trainers deze wedstrijd als een goede oefening voor de volgende aankomende wedstrijden.

Protocol Peerd van Ome Loeks 12-11-2011

3 antwoorden
  1. admin zegt:

    Hé Judy, je bent te goed. Wordt het een gevulde of een roze? Verder bedankt voor je bijdrage. Als we de puntenlijsten binnen hebben dan komen ze erbij staan.

  2. Judy Groen zegt:

    Jullie zijn Roxy vergeten te vermelden die reed mee in de mini’s A en eindigde op de 5de plaats. Ik weet haar punten niet.

    En dan de RARA hoe kan dat. Nou Kay had een kwart punt minder bij de techniek en een kwart punt meer bij de presentatie en de meiden hadden dat andersom. De transities waren het zelfde bij alle drie. En de punten van de techniek beslissen wie er hoger geplaats word als de totale punten gelijk zijn. Hierdoor hadden de meiden met zijn drieen een gedeelde 7de plaats en daardoor viel de 8ste en 9de plaats weg en werd Kay 10de. En hij is hier heel trots op. Groetjes Judy de moeder van Kay.

Reacties zijn gesloten.