Sinterklaas bij KVH

 

Een spannende ochtend voor alle jeugdleden van KVH, want zou hij wel of niet komen….

Onze KVH-pieten

 

Maar reeds aan het begin van de les, kwamen er al drie Pieten op het ijs, dus de pret zat er al snel in. De Pieten hadden spelletjes met cadeautjes bedacht en ook deden ze mee met een dansje.

 

Sint op het ijs

 

Om 10.15 uur kwam toch echt Sinterklaas op het ijs, op een heuze arrenslee. Alle kinderen mochten Sinterklaas met een ereronde over het ijs trekken.

 

Pieten op het ijs

Vervolgens leek het alsof er een ‘blik’ Pieten was opengetrokken, want plotseling kwamen er nog veel meer Pieten op het ijs. Met zijn allen werd Sinterklaas toegezongen en lieten alle kinderen hun mooiste pirouette zien. Sinterklaas moest daarna toch alweer snel weg, maar de Pieten bleven nog gezellig meedoen met een spel, waarbij de groep in tweeën werd gedeeld en beide groepen moesten proberen om zoveel mogelijk pakjes van de Pieten af te pakken.

 

Pepernoten graaien

Vervolgens werd het spel omgekeerd, waarbij de cadeautjes weer zo snel mogelijk bij de Pieten moesten zijn. Die waren weer heel blij met hun cadeaus. Als dank deed hoofdpiet een prachtige pirouette, maar hij verloor daarbij zijn zak met ‘pepernoten’. Alleen kwamen er in plaats van pepernoten allemaal rode blokjes uit, die over de hele ijsbaan verspreidde. Alle kinderen deden hun best om Piet weer zo snel mogelijk van zijn zak met pepernoten te voorzien. Daarna nog even met zijn allen in een grote kring om de pieten heen zingen en na afloop ontving ieder nog wat leuks en lekkers.

Piet MimiPiet Em

 

 Klik hier voor meer foto’s

 

Een zeer geslaagde ochtend in een heerlijk winters zonnetje!