klik rooster recreanten klik wedstrijd info klik kleding klik schaatsen klik uitleg

Bij KVH is het voor iedereen mogelijk om lessen te volgen. Of je nu 3, 13 of 63 bent, of je nog nooit hebt geschaatst of juist al heel goed kan schaatsen. Bij KVH worden de groepen naar leeftijd en niveau ingedeeld:

  • Jeugd 3-12 jaar: Op dinsdagmiddag en zaterdagmorgen zijn er jeugdlessen. Tijdens de trainingen wordt er tevens gescout voor kinderen die aanleg hebben voor het kunstrijden en mogelijk plaats kunnen nemen in de brugklas. Dit ter voorbereiding op de wedstrijdgroep. Echter minstens zo belangrijk is de inzet en enthousiasme van de rijder. Mocht uw kind in de toekomst graag wedstrijden willen gaan rijden, dan is het handig om twee keer in de week te gaan schaatsen en geef de wens van uw kind ook aan bij het bestuur, zodat wij hier alvast rekening mee kunnen houden. Dit kan al vanaf het krabbelaarsniveau!
  • Tieners 10-20 jaar: Op dinsdagavond, zaterdagavond (winterseizoen)en zondagavond zijn er lessen voor tieners. Wij hebben speciale tieners groepen, omdat we beseffen dat tieners graag met elkaar willen schaatsen. De tieners pakken doorgaans de techniek ook sneller op dan de jeugdige rijders, zodat ook de les een speciale aanpak vraagt. Daarnaast willen zij meer uitdaging. Ook daar wordt rekening mee gehouden door meer aandacht aan sprongen en pirouettes te besteden. Het is overigens geen enkel probleem als de tiener in het geheel nog niet kan schaatsen. Wij verzorgen lessen van krabbelaars tot internationale wedstrijdrijder.
  • Volwassenen 14-65 jaar: op dinsdagavond, zaterdagavond (winterseizoen) en zondagavond zijn er lessen voor volwassenen. Kunstrijden is een sport wat beoefend kan worden tot op hoge leeftijd, mits je rekening houdt met je leeftijd. Helaas wordt de sport in Nederland nog steeds beschouwd als een ‘jonge meisjes’ sport. Echter kunstrijden behoort tot de moeilijkste sporten ter wereld en is zelfs geschikter voor jongens/mannen als voor meisjes/vrouwen, omdat de sport veel kracht vraagt bij sprongen. Bij kunstrijden komt techniek, kracht, lenigheid en durf om de hoek kijken. Wij hebben inmiddels een grote groep volwassenen, waaraan enkelen ook meedoen aan wedstrijden. En met trots kunnen we zeggen dat ons oudste lid komend jaar 60 wordt!

Het seizoen loopt van eind september tot eind juni.

LESINHOUD: Er wordt tijdens de recreanten trainingen lesgegeven volgens de ‘Learn-To-Skate’ methode. In totaal zijn hierin 9 levels te behalen. De Learn-To-Skate methode wordt een paar keer per jaar getest. Elke rijder krijgt een testboekje en bij het behalen van een level wordt dit in het testboekje aangetekend. Daarnaast wordt er getraind voor shows en bestaat de mogelijkheid dat recreanten meedoen aan recreantenwedstrijden en showwedstrijden. Dat kan al vanaf beginnersniveau, maar om resultaat te bereiken is het noodzakelijk dat de rijder in dat geval wel 2 of meer keer per week traint. Geef je wens door bij het bestuur wat jouw droom is!! Niets is onmogelijk. Aan het eind van het seizoen hebben we het Showgala, waaraan alle leden meedoen. In groepsverband wordt hier een aantal lessen voor het showgala aan begonnen en voor getraind.

KLEDING: KVH biedt tegen een schappelijke prijs clubkleding aan, bestaande uit een broek en jasje met clublogo. Dit betreft speciale kunstschaatskleding van het merk Chloe Noel. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen. Het is niet verplicht om clubkleding te dragen. Wel adviseren wij de rijders een trainingspak (en/of andere makkelijk zittende kleding) aan te trekken. In de winter adviseren wij daarbij tevens een thermo legging en thermo shirt (te koop bij de Action). Daarnaast is het prettiger om meer laagjes te dragen (shirt/jasje/bodywarmer), dan een dikke jas. Bij een dikke jas wordt de bewegingsvrijheid belemmert en bij meer laagjes kan er sneller een laagje uit of aangetrokken worden. Naast de kleding is het dragen van handschoenen verplicht (bij voorkeur dunne handschoenen). Verder adviseren wij u om nog te denken aan dunne (lange) sokken aan de voeten (in ieder geval niet te dik en geen kleine sokjes). Tot slot zijn sjaals verboden tijdens de lessen en dient lang haar in een staart te worden gedragen!

SCHAATSEN: Goede, stevige kunstschaatsen zijn zeer belangrijk omdat dat essentieel is om de techniek (kantrijden) onder de knie te krijgen. Slechte schaatsen geeft hetzelfde effect als tennissen met een badminton racket. Een goede kunstschaats biedt rondom de voet en enkel voldoende stevigheid maar is toch soepel genoeg om goed te kunnen bewegen. Verder is het ijzer hol geslepen, heeft het ijzer een lichte bolling en heeft het puntjes aan de voorzijde. Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn

 

Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn

Bezoekers van ijsbaan De Westfries parkeren de eerste vier uur gratis. Na de eerste vier uur geldt het dagtarief. Het parkeren kent wel een nieuwe handeling: u moet bij de parkeerautomaat doorgeven hoe lang u parkeert. Ook als u korter parkeert dan vier uur moet u dit aangeven.

Parkeerapp

Gebruikers van een parkeerapp kunnen deze ook gebruiken om hier te parkeren en om aan te geven hoelang u parkeert