Bij KVH kunt u van eind september tot aan de zomervakantie schaatsen! Wij starten weer met nieuwe beginnersklassen voor jeugd, tieners en volwassenen

Bij KVH is het voor iedereen mogelijk om lessen te volgen. Of je nu 3, 13 of 63 bent, of je nog nooit hebt geschaatst of juist al heel goed kan schaatsen. Bij KVH worden de groepen naar leeftijd en niveau ingedeeld:

 • Jeugd 3-16 jaar: Op dinsdagmiddag en zaterdagmorgen zijn er jeugdlessen. Tijdens de trainingen wordt er tevens gescout voor kinderen die aanleg hebben voor het kunstrijden en mogelijk plaats kunnen nemen in de brugklas. Dit ter voorbereiding op de wedstrijdgroep. Echter minstens zo belangrijk is de inzet en enthousiasme van de rijder. Mocht uw kind in de toekomst graag wedstrijden willen gaan rijden, dan is het handig om twee keer in de week te gaan schaatsen en geef de wens van uw kind ook aan bij het bestuur, zodat wij hier alvast rekening mee kunnen houden. Dit kan al vanaf het krabbelaarsniveau!
 • Tieners 10-20 jaar: Op dinsdagavond, zaterdagavond (winterseizoen)en zondagavond zijn er lessen voor tieners. Wij hebben speciale tieners groepen, omdat we beseffen dat tieners graag met elkaar willen schaatsen. De tieners pakken doorgaans de techniek ook sneller op dan de jeugdige rijders, zodat ook de les een speciale aanpak vraagt. Daarnaast willen zij meer uitdaging. Ook daar wordt rekening mee gehouden door meer aandacht aan sprongen en pirouettes te besteden. Het is overigens geen enkel probleem als de tiener in het geheel nog niet kan schaatsen. Wij verzorgen lessen van krabbelaars tot internationale wedstrijdrijder.
 • Volwassenen 14-65 jaar: op dinsdagavond, zaterdagavond (winterseizoen) en zondagavond zijn er lessen voor volwassenen. Kunstrijden is een sport wat beoefend kan worden tot op hoge leeftijd, mits je rekening houdt met je leeftijd. Helaas wordt de sport in Nederland nog steeds beschouwd als een ‘jonge meisjes’ sport. Echter kunstrijden behoort tot de moeilijkste sporten ter wereld en is zelfs geschikter voor jongens/mannen als voor meisjes/vrouwen, omdat de sport veel kracht vraagt bij sprongen. Bij kunstrijden komt techniek, kracht, lenigheid en durf om de hoek kijken.

Rooster Jeugd t/m 16 jaar:

 • dinsdag 16.00-17.00 uur IJS (beginners en gevorderden)
 • dinsdag 17.10-18.00 uur BALLET (mogelijk voor beginners en gevorderden)
 • zaterdag 9.30- 10.00 uur OFF-ICE (mogelijk voor beginners en gevorderden)
 • zaterdag 10.15- 11.15 uur IJS (beginners en gevorderden )

Rooster Tieners (vanaf 10 jaar) en Volwassenen:

 • dinsdag 19.00-20.00 uur IJS (beginners en gevorderden en showrijden)
 • zaterdag 17.00-17.45 uur OFF-ICE (beginners en gevorderden)
 • zaterdag 18.00-19.30 uur IJS (beginners en gevorderden) *vanaf eind maart verplaatst naar zondag
 • zondag 18.30-19.30 uur IJS (beginners)
 • zondag 17.30-18.30uur IJS (gevorderden)
 • zondag 18.30-19.30 uur IJS (showrijden en gevorderden)

Kosten:

Prijs per uur (leden)

 • Lespakket € 12,00
 • Losse les ijs € 13,00
 • Office/ballet/krachttraining € 5,50
 • IJspatch € 6,50
 • Lidmaatschapskosten € 25,00 per jaar voor het hele schaatsseizoen (1 juli t/m 30 juni). De contributie omhelst inschrijving, gewestelijke afdracht, administratiekosten en het clubblad van KVH, alsmede deelname aan diverse evenementen en aan het showgala.

Het is mogelijk om per maand te betalen. U krijgt één factuur en dient zelf elke maand het deelbedrag over te maken. Graag vooraf overleggen met de penningmeester

Het is belangrijk dat de rijders plezier beleven aan hun sport. Wij geven daarom iedereen altijd eerst de mogelijkheid tot een gratis proefles. Wel dient de rijder zich via dit contactformulier aan te melden.

AANMELDEN (PROEF)LES KVH

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Wij vinden het hartstikke leuk dat u of uw kind zich wil aanmelden bij KVH (Kunstschaatsvereniging Hoorn). Wij hopen dat u en/of uw kind heel veel plezier zal gaan beleven aan de kunstschaatslessen en uiteraard er veel van gaat leren. Mochten er vragen zijn dan kunt u dat aangeven in het invulveld van de opmerkingen of contact opnemen via de mail Email ons of via het telefoonnummer 06-46391859.

Kleding: KVH biedt tegen een schappelijke prijs clubkleding aan, bestaande uit een broek en jasje met clublogo. Dit betreft speciale kunstschaatskleding van het merk Chloe Noel. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Het is niet verplicht om clubkleding te dragen. Wel adviseren wij de rijders een trainingspak (en/of andere makkelijk zittende kleding) aan te trekken. In de winter adviseren wij daarbij tevens een thermo legging en thermo shirt (te koop bij de Action). Daarnaast is het prettiger om meer laagjes te dragen (shirt/jasje/bodywarmer), dan een dikke jas. Bij een dikke jas wordt de bewegingsvrijheid belemmert en bij meer laagjes kan er sneller een laagje uit of aangetrokken worden. Naast de kleding is het dragen van handschoenen verplicht (bij voorkeur dunne handschoenen). Verder adviseren wij u om nog te denken aan dunne (lange) sokken aan de voeten (in ieder geval niet te dik en geen kleine sokjes). Tot slot zijn sjaals verboden tijdens de lessen en dient lang haar in een staart te worden gedragen!

Schaatsen: Goede, stevige kunstschaatsen zijn zeer belangrijk omdat dat essentieel is om de techniek (kantrijden) onder de knie te krijgen. Slechte schaatsen geeft hetzelfde effect als tennissen met een badminton racket. Een goede kunstschaats biedt rondom de voet en enkel voldoende stevigheid maar is toch soepel genoeg om goed te kunnen bewegen. Verder is het ijzer hol geslepen, heeft het ijzer een lichte bolling en heeft het puntjes aan de voorzijde.

Gratis parkeren bij de ijsbaan De Westfries in Hoorn

Bezoekers van ijsbaan De Westfries parkeren de eerste vier uur gratis. Na de eerste vier uur geldt het dagtarief. Het parkeren kent wel een nieuwe handeling: u moet bij de parkeerautomaat doorgeven hoe lang u parkeert. Ook als u korter parkeert dan vier uur moet u dit aangeven.

Parkeerapp

Gebruikers van een parkeerapp kunnen deze ook gebruiken om hier te parkeren en om aan te geven hoelang u parkeert