Update van de afgelopen tijd

MilanHet seizoen is volop aan de gang en dat betekent veel drukte! Hoog tijd voor een update wat de leden van KVH de afgelopen tijd allemaal hebben ‘uitgespookt’. We hebben dit seizoen maar liefst 30 actieve wedstrijdrijders.  En behalve wedstrijden hebben we reeds een aantal leuke activiteiten gehad.

12 oktober:  Magic Skates Trofee in Breda

De eerste wedstrijd van het seizoen was reeds anderhalve week na de opening van de ijsbaan. Maar we hebben behoorlijk wat wedstrijdrijders die niets van de zomer aantrekken en lekker overal doorschaatsen. Zij zaten dan ook al midden in het seizoen toen zij deelnamen aan deze eerste wedstrijd. Namens KVH deden hieraan mee; Isabel en Michelle Dubbeld en Marco Frerichs .

Hierbij het verslag van Isabel; Ik heb meegedaan aan de wedstrijd in Breda, de ijsbaan leek super erg op de ijsbaan in hoorn. De ijsbaan had ook net als in hoorn twee open stuken in het dak, je moest als je naar het midden wilde ook door een tunnel en er waren geen tribunes dat wel een beetje raar. Het ijs was heel slecht want de ijsbaan was nog niet open, maar het is toch wel goed gegaan. Het was een spanende wedstrijd want het was weer de eerste wedstrijd van het seizoen en ik mocht mijn nieuwe pakje aan. Dat vond ik ook heel leuk. Marco en mijn zus gingen ook mee we hebben het alle drie super goed gedaan, ik was echt super blij met de vierde plaats. Groetjes Isabel

19 oktober: ONK 1e selectiewedstrijd in Den Bosch

De selectiewedstrijden voor het ONK gingen ook alweer vroeg van start, niet alleen vroeg in het sei-zoen maar ook vroeg in de ochtend. Op zaterdag 19 oktober vertrokken Anna Blankenzee en Didi Feijen naar ‘s Hertogenbosch voor de eerste selectiewedstrijd. Anna eindigde hierbij op de 17e plaats in de categorie Basic Novice, Didi Feijen eindigde op de 14e plaats in de categorie Advanced Novice.

Hierbij het verslag van Didi: zaterdag 19 oktober werd de eerste ONK gehouden in Den Bosch. Om hieraan mee te mogen doen heb ik mijn testen interbrons, brons, interzilver en zilver (Moves in the Field en Vrijrijtesten) moeten halen. Tijdens deze vier wedstrijden,2x korte kür en 2x lange ga ik proberen om in de finale te komen bij de laatste 12. De punten van mijn beste korte en lange kür worden bij elkaar opgeteld en de eerste twaalf gaan door. In Den Bosch moest ik de korte kür schaatsen. Het ging alleen helaas niet zo heel erg goed en ik werd één na laatste. Anna moest voor mij al schaatsen en helaas ging Anna ook niet zo goed. Maar het kan nu ook niet slechter gaan ,alleen maar beter en daar gaan wij voor.  Groetjes Didi

25 oktober: Herfstvakantie Workshops

Op vrijdag 25 oktober tussen 12 en 16.00 uur werden er meerdere workshops gegeven door KVH trainers. Voor schaatsers die eens wilden kennismaken met het kunstrijden was dit een uitgelezen kans. Iedereen was hierbij welkom, ook schaatsers op noren. Het werd daardoor een gezellige en gevarieerde middag, die enthousiast werd ontvangen.

26 oktober:  KVH Herfstbokaal in Hoorn

Zaterdag 26 oktober werd de KVH herfstbokaal georganiseerd met een record aantal deelnemers van 85. Hierbij de uitslag. Voor de meesten was dit weer hun eerste wedstrijd. Dat is natuurlijk altijd wel een beetje spannend, gelukkig is het allemaal goed gegaan en de leden van KVH hebben weer voor goede resultaten gezorgd. Op deze dag was tevens de verjaardag van onze trainster Esperanza, al met al was het een feestelijke en gezellige dag! Van KVH deden 19 rijders mee, die allemaal hun beste beentje voorgezet hebben. Marco Frerichs verdient het om speciaal even in het zonnetje gezet te worden, want hij sprong alle dubbels vol overtuiging met heel veel  pluspunten en kreeg de hoogste punten van de dag. Maar liefst 10 podiumplaatsen waren er bij KVH: Lars van Doorn (3e plaats pupillen A), Maaike Aloserij (2e plaats Midi), Isabel Dubbeld (3e prijs Proms A), Birthe van den Berg (2e plaats Proms B), Romy van der Heijden (3e plaats Proms B), Roxy Janssen (2e plaats Teens A), Anna Blankenzee (1e plaats Basic Novice A), Marco Frerichs (1e plaats Basic Novice B), Miranda van Twisk (1e plaats Basic Novice C), Didi Feijen (3e plaats Advanced Novice A). Tenslotte werd Milan Kleindieck bij de Pupillen B 4de en dat mag niet onvermeld blijven, want het was zijn allereerste wedstrijd en hij schaatst net een half jaar. Hierbij alle foto’s van de wedstrijd

26 oktober: Wintertijdchallenge spieren voor spieren

Zomertijd-Wintertijd, van 2 tot 2 werd er geschaatst om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. 15 deelnemers van KVH hebben hierbij hun beste beentje voorgezet en een wervelende show in elkaar gezet en geld bij elkaar ingezameld. Behalve dat er op het ijs hard werd gewerkt, was er voor de challenge even tijd voor ontspanning en met een slaapfeestje in het bovenrestaurant had iedereen er heel veel zin in. Het leek wel dresscode ‘dieren’ want spontaan kwamen er allemaal beesten tevoorschijn. Om 1 uur aten we een heerlijk ontbijtje, gesponsord door bakker Van der Heijden, waarna we samen met de langebaan welkom werden geheten en gezamenlijk aftelden. Na afloop van de challenge bleven een aantal volharders slapen op de ijsbaan, want zo’n unieke kans wilden zij niet laten lopen. Iedereen keek er met een goed gevoel op terug en volgend jaar gaan we zeker op herhaling en hopen we op nog meer deelnemers.

2 november:  KNSB-A 1e selectiewedstrijd in Dordrecht

Zaterdag 2 november werd de eerste KNSB A-selectie wedstrijd geschaatst in Dordrecht. De dag begon al vroeg en of de meiden zenuwachtig waren? Stiekem toch wel een beetje! De eerste KNSB wedstrijd van het seizoen is altijd spannend. In de mini’s eindigde Esmee Dekker op een 5e plaats en Alisha Wijnjeterp op een 15e plaats, in de Proms eindigde Isabel Dubbeld op een 6e plaats en Brigitte van Vliet op een 21e plaats en in de Teens eindigde Roxy Janssen op een 4e plaats. Goed gedaan!

9 november:  Peerd van Ome Loeks in Groningenpeerd van ome loeks

Zaterdag 9 november deden er maar liefst 14 KVH leden mee aan de Peerd van ome Loeks in Groningen. De dag begon al vroeg. Half 6 in de auto! Gelukkig was het voor iedereen een leuke dag. De resultaten waren erg goed! Dainey Hellendoorn eindigde in de Pupillen A op een 2e plaats en Lars van Doorn op een 4e plaats, Milan Kleindieck eindigde op de 1e plaats in de Pupillen B. In de Mini’s/Midi’s eindigde Ilse de Groot op een 4e en Maaike Aloserij op een 5e plaats. Isabel Dubbeld eindigde in de Proms A op de 7e plaats. In de Proms B eindigde Birthe van den Berg op een 13e, Femke Aloserij op een 14e en Elize Wannet op een 20e plaats. In de Proms C eindigde Michelle Dubbeld op een 3e en Cyrilla Sikkens op een 6e plaats. In de Teens eindigde Roxy Janssen op de 5e en Lisa Jansen op de 10e plaats. Marco Frerichs eindigde in de Basic Novice op de 1e plaats. Hierbij de link naar de foto’s (werkt tijdelijk)

 

sintmaarten11 november: Sint Maarten op de ijsbaan

Op maandag 11 november werd er natuurlijk weer keihard getraind, maar was er wel een gezellige afsluiting van de les met het oog op Sint Maarten. Alle rijders, beginners en gevorderden, hebben de laatste 10 minuten gezamenlijk hun beste schaatskunsten getoond aan het eigen publiek langs de boarding. Dit alles uiteraard met in het vooruitzicht een lekker snoepje die het publiek had meegenomen.

 

 

 

nk16 november: ONK 2e selectiewedstrijd in Eindhoven

De tweede selectiewedstrijd was op zaterdag 16 november in Eindhoven. Deze keer eindigde Anna op een 9e plaats en Didi op een 14e plaats. Goed gedaan meiden! Op naar de derde selectiewedstrijd die 14 december zal plaatsvinden in Utrecht.

Hierbij het verslag van Anna: Hoi ik ben Anna en doe dit jaar voor het eerst mee aan het ONK. Als 10 jarige ben ik de jongste deelneemster en kom uit in de Basic Novice A, dit was voorheen Debs. In mijn categorie zitten 18 meiden. Mijn eerste wedstrijd in Den Bosch ging niet zo goed omdat ik in eens last kreeg van de zenuwen en mijn benen wilde niet erg meewerken. Gelukkig was ik niet helemaal laatste, het werd de 17e plaats. Maar mijn tweede wedstrijd in Eindhoven ging al een heel stuk beter en ik was dan ook erg tevreden met mijn mooie 9e plaats die ik behaalde. Op dit moment train ik 5 tot 6 dagen in de week om al mijn dubbele sprongen goed op achter te krijgen waardoor ik een plekje in de finale kan behalen. Van de 4 selectiewedstrijden die we mogen rijden in het ONK zullen de 2 beste wedstrijden opgeteld worden en de 12 meiden met de hoogst behaalde punten mogen mee doen in de finale in Amsterdam. De plaatsing voor finale is dan ook nog helemaal open. Verder ben ik ook heel trots dat de KNSB mij voor het 3e jaar heeft uitgenodigd voor de Nederlandse selectie, daarvoor krijg ik op zaterdagavond les met alle rijders van de Jeugdselectie.  Groetjes Anna

 

23 november: vriendjes/vriendinnetjesdagvriendjesdag

Zaterdag 23 november waren tijdens de ochtendjeugdlessen alle vriendjes en vriendinnetjes van de KVH-rijders uitgenodigd. Daarbij mochten ze tevens de Pietendans instuderen. Vrolijke en blije gezichten op de baan en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

hofstandbokaal24 november: Hofstadbokaal in Den Haag

Zondag 24 november hebben Dainey Hellendoorn, Milan Kleindieck, Maaike Aloserij en Rosalie van Küler meegedaan aan de Hofstadbokaal in Den Haag. Vanuit Den Haag kwamen tevreden berichten binnen samen met de resultaten. In de Pupillen A eindigde Dainey op de 7e plaats. In de Pupillen B eindigde Milan op de 5e plaats. En in de categorie Midi’s eindigde Maaike op de 5e plaats en Rosalie op de 12e plaats. Goed gedaan!