Wedstrijdnieuws t/m 1 december

knsbbHet weekend van 30 november en 1 december was weer volop ingepland met wedstrijden; de eerste selectiewedstrijd van de KNSB-cup B in Enschede en de WKC interclubbokaal in Hoorn. Topper van het weekend was Marco Frerichs, die zeer goed reed bij de KNSB-cup en daarmee tevens zijn startbewijs binnenhaalde om volgend jaar NK te rijden. Hieronder de verslagen en uitslagen van de wedstrijden.

1 december: WKC interclubbokaal in Hoorn

Zondag 1 december was het een thuiswedstrijd in Hoorn. Van KVH deden hier 7 rijders aan mee. Bij de categorie Mini’s behaalde Esmee Dekker de 1e plaats en Alisha Wijnjeterp de 3e plaats. Bij de Proms B behaalde Elize Wannet de 1e plaats enFemke Aloserij de 3e plaats. Bij de Proms C behaalde Astrid Gebe de 3e plaats en Cyrilla Sikkens een 4e plaats. Tenslotte bij de Teens B werd Alicia Simoes eerste.

30 november: KNSB-B 1e selectiewedstrijd in Enschede

Zaterdag 30 november mochten de KVH-rijders helemaal afreizen naar Enschede. Dat was niet voor niets, want er werden uitstekende resultaten geboekt. Met name Marco Frerichs steeg boven zich zelf uit en haalde een super resultaat van maar liefst 34,65 punten. Hiermee haalde hij tevens zijn startbewijs binnen om volgend jaar bij de Advanced Novice bij het NK te mogen starten.  Alle KVH-rijders behaalden een mooi resultaat: Marco Frerichs, 1e plaats Basic Novice B heren; Lisa Jansen, 8e plaats en Alicia Simoes, 17e plaats Teens B dames; Romy van der Heijden 9e plaats, Elize Wannet, Birthe van den Berg 33e plaats bij de Proms B dames.